Ik ben COACH

Individuele coaching, groepscoaching en groepsmediation

Als coach stel ik veel vragen en stimuleer ik mensen dieper na te denken dan ze gewend zijn. De inzichten zijn verbluffend. Daarom vind ik het zo fijn coach te zijn!

Individuele coaching

In het eerste gesprek stellen wij samen een doel voor de coaching vast. Ik vraag door tot het helder is wat het probleem is en wat in de weg staat om het doel te bereiken. Ik ondersteun mensen door complimenten te geven als ik vooruitgang zie. Ik stel kritische vragen als ik denk dat mensen blijven steken. In het laatste gesprek kijken wij terug op het doel en evalueren we wat er in de tussenliggende tijd heeft plaatsgevonden.

Door aantekeningen te maken in mijn schriftje kan ik makkelijk terugkomen op uitspraken. Dit helpt te evalueren en reflecteren op gedrag. Waar nodig geef ik met een kleine tekening een theorie aan dat helpt de persoon patronen in zijn/haar gedrag of dat van anderen te zien.

Groepscoaching & groepsmediation

Waar meerdere mensen samen werken gaan dingen mis. Mijn aanpak voor individuele coaching pas ik ook toe in groepen. In het eerste gesprek bekijk ik welk doel de groep heeft. In een groep kun je ook veel bereiken door stellingen van mensen te vertalen naar vragen voor andere leden van de groep. Het creëren van een open sfeer door zelf open en eerlijk te zijn, helpt.

Als er conflicten spelen in een groep, gebruik ik een mix van individuele gesprekken en groepscoaching om het probleem vanuit verschillende gezichtspunten bovenwater te halen en naar oplossingen te zoeken met de groep. Vaak zijn behoeften van groepsleden niet vervuld. Hen helpen uit te leggen wat zij nodig hebben, helpt tijdens de groepsmediation.

Bij het coachen van individuen of groepen is vertrouwen altijd belangrijk. Alles wat gezegd is, is vertrouwelijk. Pas na toestemming deel ik informatie met de opdrachtgever of met een grotere groep.

Dit zeggen klanten

Meer weten of overleggen over de mogelijkheden?