Ik ben VOORZITTER EN FACILITATOR

Voorzitten en het faciliteren van (internationale) strategiebijeenkomsten en evaluaties

Een voorzitter, moderator of facilitator. Doelgerichte ontmoetingen. Ik ontzorg, verbind en draag met een glimlach bij aan voortgang en heldere afspraken.

Voorzitten

Als je mij inhuurt, heb je een no-nonsense voorzitter. Vergaderingen eindigen op tijd. Besluiten zijn helder. Ik help met het opstellen van de agenda, zodat iedereen voorbereid aan tafel kan verschijnen. Ik heb oog voor hoofd- en bijzaak en zorg waar nodig dat de discussie weer ‘on-track’ komt.

Als iemand die empowering hoog in de vandaal heeft, neem ik vergaderingen heel serieus. Dit is de plek waar mensen betrokken en verantwoordelijk raken. Waar mensen gehoord worden en kans hebben naar anderen te luisteren. Een slechte vergadering is een plek waar mensen hun tijd verspillen, waar het werk aan een ander wordt overgelaten – of juist bij één persoon wordt neergelegd. Mensen zuchten zelden bij de vergaderingen die ik voorzit!

Facilitator

Strategiebijeenkomsten & evaluaties

Als facilitator ben ik een voorzitter+. Met een tas vol interactieve werkvormen leid ik groepsevaluaties en strategiebijeenkomsten. Ik denk mee over werkvormen en zorg dat vergaderingen afwisselend zijn. Methodieken dragen altijd bij aan het realiseren van doelen. Deelnemers zijn niet alleen toehoorder maar nemen actief deel.

Internationale bijeenkomsten

Vaak faciliteer ik internationale strategiebijeenkomsten. Met mijn manier van faciliteren is er veel ruimte om de kennis uit de groep te halen en de groep besluiten te laten nemen. Je kunt mij inhuren voor een conferentie of een interactieve bijeenkomst waarbij je wilt dat deelnemers rijker naar huis gaan – zowel in kennis als in richting voor het vervolg.

Als native-English speaker die al jaren in Nederland woont, ben ik thuis in het faciliteren in het Nederlands en Engels. Daarnaast heb ik ervaring – ook in interactieve werkvormen – met het werken met tolken.

Hoe ga ik te werk als ik word gevraagd te faciliteren?

Ik bestudeer relevante documenten. En ik spreek met de opdrachtgever. Wanneer zullen zij tevreden zijn na de bijeenkomst? Welke sfeer willen zij? Wat is belangrijk dat mensen meekrijgen? Met de antwoorden op deze vragen, maak ik een uitgebreid draaiboek met werkvormen. Ik deel dat met de opdrachtgever. Ik vind het belangrijk dat er genoeg rust is in een programma. Dat werkvormen passen bij de doelgroep en dat er afwisseling is in werkvormen. Omdat niet iedereen in een grote groep zich comfortabel voelt, wil ik activiteiten waar mensen alleen of in kleinere groepen ook actief zijn.

Pas als ik en de opdrachtgever volledig overtuigd zijn dat het programma klopt, ben ik tevreden.  Vooral meerdaagse conferenties kosten veel geld en vragen tijd van mensen. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen overtuigd is dat er voldoende uit de vergadering komt.

Dit zeggen klanten

Meer weten of overleggen over de mogelijkheden?