Trainingen bij Amnesty International Nederland

Vernieuwen van het vrijwilligersbeleid

Doel

Amnesty wil haar beweging nog krachtiger en daardoor impactvoller maken. Hiervoor maakt zij gebruik van de methode Organizing. Ik word regelmatig gevraagd trainingen bij Amnesty te geven. Dit zijn trainingen op maat die passen bij de fase waarin de organisatie zich bevindt.

Alle elementen van Organizing komen aan de orde:

Verhalen vertellen
Structuur
Leiderschap
Campagnes en acties

Verloop

In januari gaf ik een algemene training aan vrijwilligers. In maart herhaalde wij de training voor medewerkers. In mei gingen wij dieper in op storytelling en structuur. In oktober was Amnesty zover dat zij de eerste echte stappen kon zetten. Lokale groepen en nieuw op te richten groepen jongeren gingen aan de slag om een plan te maken voor de Write for Rights bijeenkomsten in december. Inclusief hoe zij mensen konden vasthouden in hun groepen.

Belangrijk bij Organizing is om altijd je volgende stap te kennen. Aan het eind van de bijeenkomst maakte iedereen een lijst van hun eerste vijf stappen en hadden zij een belafspraak voor over twee weken met een medewerker van Amnesty.

Aanpak

Als Amnesty mij vraag voor een training vertaal ik hun wensen in een trainingsdraaiboek. De plannen worden heen en weer gestuurd totdat zij tevreden zijn. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor interactie, theorie en oefening. Doordat mensen vaker trainingen hebben gevolgd beginnen kwartjes te vallen over wat Organizing voor Amnesty kan betekenen. Ik ben dankbaar om dat te zie: voor mij, voor de medewerkers van Amnesty en voor de deelnemers. Dat is de eerste stap in Organizing naar groei en een meer effectieve aanpak.